TZB

REHAU dále zdokonaluje novou generaci instalačního systému RAUTITAN

Systémový dodavatel REHAU zdokonaluje svůj univerzální instalační systém RAUTITAN pro vnitřní rozvody vody a vytápění o dodatečná řešení. Centrem pozornosti jsou nové fitinky RAUTITAN SX, díky nimž je dosaženo vyšší kvality pitné vody v objektu.
Největší výzvou u instalací pitné vody je zajistit její stálou průtočnost. Neboť je-li voda v potrubí bez pohybu, otepluje se a tím jsou vytvořeny ideální podmínky pro vývoj a růst mikroorganismů. To se týká zejména méně používaných větví a odběrných míst jako např. WC pro hosty nebo přípojky pro zahradní hadice. V důsledku toho mohou vzniknout ložiska mikroorganismů, která infikují celý systém. Aby byl tento problém odstraněn, přichází REHAU s promyšleným řešením: nové fitinky RAUTITAN SX z vysoce kvalitní nerezové oceli jsou hydraulicky optimalizovány a vykazují jen nepatrné tlakové ztráty. Jsou proto ideální pro kruhové a průchozí rozvody. Takovéto provedení rozvodů zajišťuje rovnoměrnou výměnu vody. Tlaková ztráta u RAUTITAN SX je až o 70 % nižší než u srovnatelně dimenzovaných instalací s T-kusy nebo rozdělovači. Navíc lze požít potrubí menší dimenze s menším objemem vody.
Aby mohla voda v rozvodech téci prakticky bez překážky, zajišťuje speciální rozšiřovací technika u všech fitinků REHAU minimální zúžení průřezů v oblasti spojů. Tím je dosaženo velmi dobrých hodnot Zeta. U nové série z nerezové oceli jsou ještě zlepšeny pomocí hydraulicky optimalizovaných vnitřních kontur a zaoblených kluzných vnitřních poloměrů.
podle podkladů společnosti REHAU
Fitinky RAUTITAN SX jsou z vysoce kvalitní nerezové oceliFitinky RAUTITAN SX vykazují jen nepatrné tlakové ztrátyUniverzální trubky RAUTITAN ze PE-Xa včetně fitinků