Informace výrobců, TZB

Splachovací systémy TECE vhodné do úzkých stěn

Společnost TECE nabízí zajímavou možnost, jak řešit problém předstěnových modulů pro zavěšená WC v prostorech, kde je nedostatek místa pro klasické splachovací nádržky, například při rekonstrukcích starších bytových jader. 

Touto možností je extrémně tenká, osmicentimetrová podomítková nádržka, která je určena právě pro instalaci do velmi úzkých stěn. Konstrukce splachovací nádržky vychází z německého know-how a je výsledkem dlouholetých zkušeností společnosti TECE v oblasti splachovacích technologií. Zákazník má možnost volby ze dvou základních montážních prvků. První z nich je TECEprofil 8 cm (obr. 1, 2), který je vhodný pro instalaci do lehkých příček (např. sádrokartonových či dřevěných konstrukcí). Druhou variantou je montážní prvek TECEbox 8 cm (obr. 3, 4), který je určen pro obezdění (buď přímo do zděné konstrukce, nebo před nosnou stěnu). V obou těchto modulech jsou použity splachovací nádržky z vysoce nárazuvzdorného plastu s izolací proti orosení.

Obr. 1: TECEprofil 8 cm – pro montáž do lehkých příčekObr. 2: TECEprofil 8 cm

Obr. 3: TECEbox 8 cm – pro montáž do zděné konstrukceObr. 4: TECEbox 8 cm

Splachovací nádržka TECE s hloubkou 8 cm má objem 9,5 l a v případě potřeby umožňuje okamžité opakované spláchnutí. Použít lze všechna jedno- i dvoumnožstevní ovládací tlačítka TECE (s výjimkou TECEplanus s elektronickým ovládáním). Systém je osazen úsporným dvojčinným vypouštěcím ventilem (obr. 6), na kterém je možné kdykoliv nastavit potřebné množství splachovací vody, a to v rozsahu 4,5/6 a nebo 9 litrů. Redukované („malé“) splachování je neměnné a je nastaveno na 3 litry. Napouštěcí ventil se vyznačuje rychlostí, přesností a hlavně nízkou hlučností.

Obr. 5: Řez splachovací nádržkou 8 cm Obr. 6: Nastavení objemu splachování u vypouštěcího ventilu (4,5/6/9 litrů)

Ucelenou řadu TECE se stavební hloubkou 8 cm doplňují montážní prvky pro bidet a u umyvadlo určené do lehkých příček nebo k obezdění.

Veškeré informace o výrobcích TECE naleznete na www.tece.cz.

podle podkladů společnosti TECE