Zajímavá stavba

Další etapa Milíčovského háje

V říjnu byl zahájen prodej další etapy projektu Milíčovský háj s názvem Sadová podle nedalekého třešňového sadu. Bude tu 133 nízkoenergetických bytů – 106 ve standardu Rodina a 27 v nízkoenergetickém standardu Komfort EKO.

 

 

Tento rok avizovala Skanska Reality zahájení prodeje nových projektů či dalších etap dlouhodobých projektů celkem pětkrát, na pražský trh přidala celkem 431 nových bytů ve čtyřech různých lokalitách Prahy.


„Tento projekt patří dlouhodobě mezi naše nejúspěšnější. Prodej předchozí etapy Luční jsme odstartovali společně s výstavbou loni na podzim a v tuto chvíli již máme prodané dvě třetiny všech bytů,“ říká Naděžda Ptáčková, ředitelka odboru Vývoje projektů a akvizic divize Skanska Reality.

Všechny bytové domy jsou naplánovány s průkazem energetické náročnosti B – velmi úsporná. Nízká energetická náročnost je výsledkem důkladného zateplení obálky budovy a kvalitních oken.

Součástí bytů v třípodlažních viladomech ve standardu Komfort Eko je rekuperační jednotka napojená na centrální přívod a odvod vzduchu. Vytápění zajišťují podlahové konvektory a nástěnné radiátory. Prosklené plochy na fasádách domů jsou doplněny venkovními horizontálními žaluziemi, chránícími byty před nadměrným přehříváním v letních měsících. Úspora nákladů na vytápění bytu v energeticky úsporném domě by měla dosáhnout 30 až 40 procent nákladů na vytápění.

Všechny byty ve standardu Komfort Eko budou mít dřevěné podlahy, dýhované dveře s obložkovými zárubněmi, bezpečnostní vstupní dveře Next, keramické zděné příčky, závěsné WC, datovou síť a možnost napojení na kabelovou televizi, videotelefon atd. Součástí všech bytů v prvním podlaží bude elektrická zabezpečovací signalizace.

 

Základní údaje:

Název stavby: Milíčovský háj, Sadová
Lokalita: Praha 11 – Háje
Developer: Skanska a. s., divize Skanska Reality
Prodejce: Skanska Home Center
Architektonické řešení: Qarta architektura s.r.o.
Počet bytových jednotek: 133 bytů
Počet bytových domů: 6
Počet parkovacích státní: 128