Zajímavá stavba

Florentinum získalo další prestižní ocenění

Projekt Florentinum investiční skupiny Penta, který se nachází v pražské ulici Na Florenci, získal čtyři nejvyšší ceny na 13. ročníku Construction Investment Journal Awards Czech Republic.

 

 

Jedná se o ceny v kategoriích: Best Office Development 2013 – ocenění za nejlepší administrativní projekt, ESSA (Environmentally, Socially and Sustainable Award) – ocenění za šetrnost vůči životnímu prostředí (Florentinum je držitelem certifikace LEED Gold), Lease of the Year – za nájemní smlouvu uzavřenou s Ernst & Zouny a Developer of the year.


V listopadu už Florentinum zvítězilo v soutěži Best of Realty v kategorii nová administrativní centra. Porota ocenila kvalitu a velkorysost projektu zasazeného do stávající zástavby i za jeho celkové pojetí, vytvářející nové veřejné prostory v podobě náměstí a zahrady v městském centru.

„Chtěl bych poděkovat celému týmu spolupracovníků a dodavatelů, kteří se s námi na Florentinu podílejí. Ocenění nás těší o to víc, že jsme v tomto týdnu, tedy dvacet měsíců po získání stavebního povolení, předali nájemníkům prvních 13,5 tisíce m2 kancelářských ploch s kompletním fit outem,“ řekl Petr Palička, projektový ředitel Penta Investments.

Časový průběh projektu:

– Vstup Penty do projektu – leden 2010
– Získání souhlasu EIA – listopad 2010
– Povolení na bourací práce – červenec 2011 a listopad 2011 (2. etapa)
– Územní rozhodnutí – prosinec 2011
– Stavební povolení – březen 2012
– Zahájení výstavby – březen 2012
– Kolaudace – 18. října 2013
– Celková délka projektu 46 měsíců
– Aktuální stav v pronájmu dosahuje téměř 70 % pronajaté plochy.

 

Klíčové benefity projektu:

– Nové náměstí – piazza – veřejný prostor o ploše 3000 m2
– Rekultivace historické Desfourské zahrady – nový veřejný prostor o ploše 2000 m2
– Florentinum vytváří i příjemné multifunkční centrum, které nabídne například firemní školku přímo v budově, možnost ubytování v bezprostřední blízkosti v hotelu Motel One a doplňkové služby
– Projekt získal předcertifikaci LEED Gold, jeho architektem je společnost Cigler Marani Architects

20120208 vizualizace praha Florentinum penta 3

 

Projekt má 49 tisíc m2 hrubé plochy kanceláří na 9 podlažích – s efektivitou a flexibilitou dělení jednotlivých dispozic, doplňkové obchodní plochy na 7,5 tisících m2 (supermarket, drogerie, lékárna, restaurace, dětské centrum, kavárny, klientská centra, showroomy).

 

Soutěže:

Construction Industry Journal Awards Czech Republic: http://awards.cijjournal.com/CZ/welcome/

Best of Realty: http://www.bestofrealty.cz/nejlepsi-z-realit/vyhlaseni?cl=5