Zajímavá stavba

Nové řadové domy v V Mnichově Hradišti

Třetí etapu projektu s 12 rodinnými domy v Mnichově Hradišti bude prodávat RSČS jako jediná realitní kancelář. Už má vydané stavební povolení a chystá se výstavba. Dokončení je plánováno na podzim roku 2016.

 

 

Na jihozápadním okraji Mnichova Hradiště plánuje společnost Stavokombinát Invest zahájit na jaře příštího roku výstavbu III. etapy řadových rodinných domků, pro kterou právě získala stavební povolení. Ta navazuje na dvě předchozí úspěšné etapy.


„Úspěšné prodeje předchozích etap řadových domů ukazují, jak velká je poptávka po rodinném bydlení ve městech s infrastrukturou a přitom v blízkosti přírody. Zájemci o domy v Mnichově Hradišti si cení klidné lokality, zeleně a občanské vybavenosti a také snadného napojení na hlavní silniční tah do Mladé Boleslavy a dále směrem na Prahu,“ uvádí Martin Němeček, předseda představenstva Realitní společnosti České spořitelny.

Dvoupatrové domy nabídnou příjemné rodinné bydlení na podlahové ploše 144 m2, kterou lze rozšířit o dalších 45 m2. Toho lze dosáhnout upravením půdních prostor do půdní obytné vestavby. V přízemí se nachází společenská část s obývacím pokojem a kuchyňským koutem, ze kterého se vstupuje na terasu a na zahradu. K výhodám domu patří snadná změna vnitřní dispozice podle požadavků klienta a do určitého momentu stavby také možnost klientských změn zdarma.

Ke každému domupatří garáž se vstupem do domu, zahrada a předzahrádka. Celkem dům nabízí 165 m2 obytné plochy s velkými pokoji, přitom samotná stavba na pozemku zabírá pouhých 82 m2. Právě malá zastavěná plocha pomáhá snížit náklady, a to zejména při vytápění. Domy jsou stavěny s nadstandardními tepelně izolačními vlastnostmi obvodových zdí. Developer je však připraven minimalizovat na přání zákazníka náklady pro budoucí provoz dalším zesílením izolace. Díky této úpravě je budovu možné zařadit do kategorie nízkoenergetických domů šetrných k životnímu prostředí.

Noví majitelé mají možnost výběru ze tří variant provedení domu. Liší se vybavením a cenou. Varianta Individual je určena klientovi, který si chce dům vybavit zcela podle svých představ. Varianta Standard nabízí dům v pokročilejším provedení, např. s vnitřními dveřmi a otopnými tělesy, ale nejsou zde třeba podlahy, které majitelé často vybírají podle svého. V plně vybaveném stavu i včetně zařizovacích předmětů v koupelně jsou pak domy ve variantě Komplet.

Jan Holinka