Zajímavá stavba

Nový projekt s chytrými byty

V pražských Nových Butovicích vyroste v průběhu dalších dvou let nový bytový projekt, který nabídne ke třem stovkám bytů. Ty budou, jak už se u bytů Trigemy stalo standardem, energeticky úsporné a nově navíc přibydou rozvody pro technologie inteligentního bydlení.

Projekt nese jméno Smart a svým zákazníkům nabídne chytré bydlení jen několik kroků od metra Nové Butovice. „Chceme našim klientům nabídnout něco víc než konkurence. Energeticky úsporné stavby a systém rekuperace jsou pro nás samozřejmostí. Teď přicházejí na řadu chytrá zařízení a my věříme, že brzy budou samozřejmostí pro všechny naše klienty,“ komentoval nový trend generální ředitel holdingu Trigema Marcel Soural a dodává: „Úsporu neshledáváme pouze v přímém finančním vyjádření. Jde ve velké míře také o čas, kterého v dnešní době není nazbyt. Nové Butovice mají kromě pověsti kompletně zařízené lokality také výjimečnou pozici v rámci celé Prahy. Metrem resp. MHD, stejně jako automobilem je možné se dostat do centra během 15 minut a kamkoliv po Praze do 45 minut.


Inteligentní systémy nejen zpříjemní obývání bytu, ale jsou schopné ušetřit majiteli bytu nemalé částky. V době nepřítomnosti obyvatel umí utlumit provoz všech připojených spotřebičů, umožňuje pohodlné ovládání světel i teploty v jednotlivých místnostech. Pořizovací náklady přitom nejsou nijak závratné a klient je v ceně bytu ani nezaznamená.

„Tyto systémy už dávno nejsou výsadou několika technologických nadšenců. Ovládání je intuitivní a pohodlné a práci s ním zvládnou i méně technicky zdatní jedinci, například senioři,“ dodává Marcel Soural.

I metro, ke kterému projekt navazuje by se v blízké budoucnosti mělo dočkat výrazných změn. V souvislosti s výstavbou nového administrativního a obchodního centra Metronom by mělo stávající zanedbané okolí metra získat zcela novou tvář. Místo znečištěných podchodů se tak noví majitelé bytu na Butovicích dočkají moderního udržovaného centra s dostatkem zeleně i obchodů. Butovické metro už nebude jen dopravní uzel, ale i oblíbený cíl nákupů, umění a odpočinku.

Pro všechny zájemce o bydlení v novém projektu jsou připraveny webové stránky smart-byty.cz, kde se dozví základní informace o projektu a mohou se zaregistrovat k odběru novinek. Zákazníci, kteří se k odběru přihlásí pak získají informace o bytech a možnost rezervace asi měsíc před spuštěním prodeje, které je plánované na únor příštího roku.

„Klientům, kteří mají o bydlení aktivní zájem, dáváme možnost dozvědět se podstatné novinky dřív než ostatní a využít přednostně naší nabídky,“ popisuje zástupce Trigemy koncept webových stránek.