Zajímavá stavba

Rezidence nad Podolskou vodárnou

Společnosti PSJ a CRESCON zahájí do konce roku na základě stavebního povolení realizaci komorního bytového domu Rezidence Nad Podolskou vodárnou.

Šestipatrový dům s osmi byty nabídne nadstandardní bydlení v atraktivní lokalitě pražského Podolí. Dokončení projektu je plánováno na jaro 2015.

Výstavba začne zbouráním původního objektu, na který je vydán platný demoliční výměr. Na jeho místě vyroste dům se šesti nadzemními a jedním podzemním podlažím. „Protože budovu zasadíme do starší zástavby činžovních vil a rodinných domů, záleželo nám na architektonickém řešení exteriéru. Na základě dobré zkušenosti jsme o vytvoření návrhu požádali ateliér Stanislava Heidlera,“ uvádí Jan Jerie, ředitel společnosti CRESCON. Stavba má jednoduchý kubický tvar a čisté linie, architekt navíc originálně využil svažitosti terénu. „Dům tak nenabídne předzahrádky jen u přízemních bytů, ale budou patřit i k bytovým jednotkám ve vyšších podlažích. Tyto byty mají navíc vlastní terasu,“ doplňuje Jiří Pech, ředitel Divize development stavební společnosti PSJ. Ta se zároveň zhostí role generálního dodavatele díla.


V nižších podlažích budou na patře dvě bytové jednotky, čtvrté ustupující podlaží je věnováno solitérnímu bytu a páté a šesté podlaží bude tvořit mezonetový byt se střešními terasami. Ta největší, téměř 60metrová, poskytne výhledy na panorama Prahy. Promyšlené dispozice zajišťují oddělení privátní a společenské zóny, funkční rozložení jednotlivých místností a dostatek úložného prostoru. Ten navíc rozšiřuje možnost komory na patře. V podzemním podlaží jsou parkovací stání.

Marcela Kukaňová