Zajímavá stavba

Rodinné domy v Drahelčicích získaly dvě významné ceny

Projekt rodinných domů Na Malé Růži získal v soutěži Realitní projekt roku Cenu architektů a Cenu odborné poroty. Prvvní etapa již byla zkolaudována; prodáno je 50 procent domů.

 

 

Rodinné domy Na Malé Růži v Drahelčicích u Prahy získaly v soutěži Realitní projekt roku 2013 Cenu odborné poroty a Cenu architektů za kvalitu architektonického zpracování a začlenění projektu do stávající zástavby. Ocenění převzal jednatel společnosti Rudná Development Mustafa Türkmen.


„Skutečnost, že projekt dokázal v této soutěži získat hned dvě ceny ze třech možných, nás utvrdilo v názoru, že podobné rodinné domy mají na realitním trhu své nezastupitelné místo. Dokazují to také prodeje: k dnešnímu dni má již polovina domů své majitele,“ říká Martin Němeček, předseda představenstva Realitní společnosti České spořitelny.

Soutěž Realitní projekt roku 2013 je nejen přehlídkou nejoblíbenějších českých developerských projektů v jednotlivých regionech České republiky, ale současně se snaží reflektovat různorodost jejich kvality. Do soutěže mohou být přihlášeny pouze rodinné nebo bytové domy, které byly již dokončeny nebo se nacházejí v realizační fázi. V případě bytových domů musí mít v prodeji alespoň jednu bytovou jednotku.

V projektu Na Malé Růži už byla zkolaudována první etapa výstavby se třiceti řadovými rodinnými domy a pěti dvojdomy. Řadové domy jsou jednopatrové v dispozici 4+1 a ve vyšším standardu. Patří do energetické třídy B, vytápění a ohřev vody zajišťuje plynový kotel. Obdobně jsou koncipovány i jednopatrové dvojdomy v dispozici 4+kk. Liší se tím, že mají větší zahrady a jejich součástí je vestavěná garáž.

Investorem projektu Na Malé Růži je společnost Rudná Development, člen skupiny F&S Invest Holding se silným finančním zázemím a řadou úspěšných firem v zahraničí. Hlavním finančním partnerem projektu je Česká spořitelna. Díky tomu, že se RSČS opírá o silné zázemí Finanční skupiny České spořitelny, může vedle komplexního odborného servisu zajistit svým klientům také zvýhodněné podmínky financování právě ve spolupráci s Českou spořitelnou.